14 Kasım 2016 Pazartesi

Kedi Sahibi Olmakla Köpek Sahibi Olmak Arasındaki 8 Fark



Kediler ve köpeklerin birbirinden çok daha farklı hayvanlar olduğu aşikâr bir gerçek: Köpekler yürümeye ihtiyaç duydukları için sahiplerini daha sosyal insanlar olmaya teşvik ediyor, kediler ise yaşam süreleri sayesinde daha uzun süreli bir arkadaşlık sunuyorlar bizlere. Tüylü dostlarımızın arasındaki bu farklılık, yeni kavramların var olmasına neden oldu: Kedi insanı ve köpek insanı. Çeşitli araştırmalar kedi insanları ve köpek insanları arasında fark olduğunu ve bir insanın hayvan seçiminin kişiliğiyle alakalı olduğunu onaylıyor.
Peki kedi insanları ve köpek insanları arasındaki temel farklar nedir? Gelin görelim.

1) Köpek Sahibiyseniz Sorumluluklarınız Vardır, Tabii Mutluluklarınız Da



Belki hiç canınız istemese de sabahın o erken saatinde sıcak yatağınızdan söylene söylene çıkıp köpeğinizle yollara düşersiniz ama eve gelip güne erken başladığınızda yüzünüzde tatmin dolu bir gülümseme belirir.

2) Kedi Sahibiyseniz Kedinin Kendi İşini Kendi Yapıyor Olmasına Minnettar Olursunuz


O minik yumuşak patileri ile gelir sizi uyandırır, bir yandan da keyifle gırıldama sesleri çıkarır. Ne kadar itseniz de başucunuza geri gelir. Basit bir hayatı seçerek ona sabah mamasını verirsiniz, gerekiyorsa kumunu temizlersiniz ve bunları kedi için acele etmeden yaparsınız. Bireysel ve bağımsız bir hayvandır kedi, candır o.

3) Köpeğinizin Size Olan Bağlılığı ve Yoğun Sevgisi Tüm Katlandıklarınızın Nedenidir

Köpeğinizle oyun oynadığınızda, yürüyüş yaptığınızda, onu eğitirken ya da ona şefkat gösterirken, size nasıl herşeyi olduğunuzu belli ederek baktığını görür ve erirsiniz. Bazen ona yaramazlık yaptığı için kızarsınız, o da kulaklarını indirip size duygusal bakışlar atarak kuyruğunu sallar, sizin de bütün öfkeniz geçer. Sizin aklınız tamamen işiniz, ilişkiniz ya da sosyal hayatınızdayken bile o sadece sizinle oyun oynayacağı zamanın hayalini kuruyordur.

4) Kediniz Sizden İlgi İstediğinde Vermezseniz, İlgiyi Almasını Bilir

Ders çalışırken, evde tamamen odaklanmış yarım kalan işinizi yapıyorken ya da çok sevdiğiniz bir kitabı dalmış okuyorken, kediniz mutlaka bu aktiviteye dahil olur; ya kağıtlarınızın ya klavyenizin ya da kitabınızın üstüne oturur. Oturmuyorsa patisini koyar, o işe bir el atar. O belki vaktinde size miyavladı, belki isteklice baktı, ama siz meşguldünüz. Günah artık ondan gitmiştir.

5) Köpeğinizi Gittiğiniz Birçok Yere Götürebilirsiniz


Birçok kafe ve restoran artık köpekleri terasına kabul ediyor. Kısa ya da uzun tatillere giderken de köpekleri kabul eden birçok otel, bungalow ya da benzeri konaklamalar bulmanız mümkün. İster sahile, ister ormana, ister başka bir şehre gidin, köpeğinize uygun şartları ayarladıktan sonra onu heryere yanınızda götürebilirsiniz. Böylece kimse ayrılık acısı yaşamamış olur.

6) Kediniz Sizi Uğraştırmaz. O Ne Zaman İsterse O Zaman Size Gelir

Kediler kendi seçimlerini kendileri yaparlar. Bu hayvanlar öyle bağımsız ve özgür ruhludur ki, siz onları sevmek, kucağınıza almak istediğinizde eğer onun canı kafasını taktığı bir şeyi dikizlemek istiyorsa şansınıza küsün. Asla kucağınızda durmaz, yoksa yersiniz patiyi. Tabii aradan zaman geçer ve ancak siz başka işle meşgulken kediniz sevilmek ister. Resmen kaçanı kovalıyordur.

7) Peki Bir Seçim Yapmak Zorunda Mısınız? Hayır

Neden hem kediniz hem de köpeğiniz olmasın? İkisinin de yeri, özlemi çok ayrı. Hem iyi eğitilirse ikisi birbiriyle oynayabilir. Evinize geldiğinizde size aynı anda sevgiyle bakan dört tane göz görmekten daha güzel ne olabilir? Eliniz hiç boş kalmaz, sürekli sevginizi gösterebileceğiniz bir hayvan yakınlarınızdadır. Ne stres kalır ne üzüntü. Moraliniz bozulunca ikisi de hemen yanınıza gelir, sizi neşelendirmeye çalışır.

8) Peki İkisi De Olmadan Bir Hayat Çekilir mi?

Tabii ki hayır. Patililer olmadan hiçbir evin neşesi tam olmaz. Belki tüyleri heryere yapışır, belki bazı eşyalarınız kemirilir ama bunlar evde yaşayacağınız kocaman sevgiye değer. Kendinizi asla yanlız hissetmezsiniz ve içiniz çok başka türden bir sevgiyle dolup taşar. Hayvanları sevmek insanları daha sevecen yapar. Onlar bize anı yaşamayı, sevgiye odaklanmayı ve boşvermeyi en ustaca öğreten hayat öğretmenleridir, zen üstadlarıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kedilerde Hamilelik ve Doğum

Kediler her zaman zaman mükemmel birer anne olmuş evcil hayvanlardır. Kedilerde hamilelik ve doğum önemli bir konudur. Daha önce doğum yapm...